Drift SM Hyvinkää 14-15.7.2023

Drift SM -sarjan vuoden 2023 toinen osakilpailu ajetaan Hyvinkään Vauhtipuistossa 14-15.7.2023.

Juuri valmistunut Hyvinkään Vauhtipuiston uusi asfalttirata tarjoaa kilpailulle hulppeat puitteet, kun Suomen kovimmat kuljettajat saapuvat kilpailemaan Vauhtipuistoon Drift SM -sarjan pisteistä. Hyvinkään Vauhtipuisto sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella aivan Hyvinkään keskustan tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Paikka katsomossa kannattaa varmistaa ajoissa, sillä lippukauppa käy jo todella kuumana!

Kilpailu käydään kahdessa luokassa, kun areenalle kurvailevat niin SM Pro2 kuin myös SM Pro -luokan kuljettajat. Luvassa on erinomaisen viihdyttävää ja tasokasta kamppailua, sillä jo ensimmäinen sarjan osakilpailu osoitti sen, että myös SM Pro2 -luokassa kilpailu on ennen näkemättömän kovaa!

Kaikki tapahtuman lisätiedot löydät osoitteesta www.driftsm.fi

Nähdään Vauhtipuistossa!

Mikä on Drift SM?

Murtoo, Kosunen, Yli-Knuuttila, Pöytälaakso, Veikkanen, Heinonen, Määttälä ja Koskiniemi. Ajaako tänä vuonna uusi nimi mestareiden joukkoon? Vai uusiiko joku heistä Suomen Mestaruuden toisen, kolmannen vai peräti neljännen kerran? Näemmekö edellisvuosien mestareita kisaamassa kärkipaikoista? Kaikki selviää syyskuun alkuun mennessä kun Drift SM Pro 2023 mestaruus ratkeaa.

Varmaa on tällä hetkellä ainoastaan, että Suomeen saadaan uusi SM Pro2 mestari, sillä ensimmäistä kertaa ratkotaan Pro2 mestaruus SM tasolla. Pro2 sarja on alkujaan RADALLE Ua:n ja RADALLE.comin yhteistyössä vuonna 2006 aloittama Suomen ensimmäinen AKK:n alainen drifting sarja ja sarjan kautta on noussut suurin osa nykyään SM Pro sarjassa ajavista kuljettajista. Pro2 taso toimii nousuluokkana SM Pro-luokkaan.

Drift SM on korkein mahdollinen Suomessa ajettava drifting sarja, jonka voittaja kruunataan Suomen Mestariksi. Ensimmäinen Suomen Mestaruus Pro tasolla ratkottiin vuonna 2011 ja nyt kolmannentoista kauden pyörähtäessä käyntiin, uudet tuulet puhaltavat uudistaen sarjaa aikalailla.

SM Pro2 luokan aloittamisen lisäksi, kisat muuttuvat kaksipäiväisiksi kansainväliseen tyyliin, jolloin ensimmäisenä päivänä harjoitusten lisäksi ajetaan lajittelut ja toisena päivänä pariajoharjoittelun jälkeen ratkotaan pariajokaavio, jolloin selviää sadan pisteen arvoinen suoritus.

Kaudella 2023 on luvassa tuplasti jännitystä, kahdeksan päivää eli neljä osakilpailua täynnä upeita ajosuorituksia, mukana on niin tuttuja ratoja kuin täysin uusiakin. Kausi alkaa viikko ennen juhannusta legendaarisella Pesämäen radalla Honkajoella. Heinäkuun puolivälissä pääsemme uudelle radalle Hyvinkäälle ja elokuussa kisaamme erikoisella Ahveniston Suolenkillä Hämeenlinnassa. Finaalit ajetaan syyskuun alussa ensimmäistä kertaa Alahärmässä Power Parkin Mika Salo Circuitillä, samalla radalla ajetaan myös ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä DMEC (Drift Masters European Championship) heinäkuun alkupuolella.


Lisää kirjoituksia